Felesége szívbemarkoló üzenettel búcsúzott a kedden elhunyt Eddie Van Halentől

Felesége szívbemarkoló üzenettel búcsúzott a kedden elhunyt Eddie Van Halentől

A 65 éves virtuóz gitáros a rákkal folytatott hosszú küzdelem után hunyt el tegnap egy kaliforniai kórházban.

A zenész műfajteremtő gitárjátéka sok zenészre nagy hatással volt az általa és testvére által alapított Van Halen zenekar pedig meghatározta a '70-es, '80-as évek rockzenéjének arculatát.

Eddie Van Halen 65 évesen hunyt el torokrák következtében a St. John's kórházban a kaliforniai Santa Monicában.

- írta meg a TMZ.

A halál családja körében érte. Vele volt felesége, Janie, egyetlen fia, Wolfgang és testvére, Alex, aki a közös zenekaruk dobosa volt. Felesége a következő sorokkal búcsúzott tőle.

40 évvel ezelőtt az életem örökre megváltozott, amikor megismertelek téged. Te adtad nekem az igazi fényt az életben: fiunkat, Wolfgangot. A rákkal folytatott megterhelő kezelések alatt is mindvégig megtartottad a rád jellemző hitet és az a huncut vigyorodat. Hálás vagyok, hogy Wolfie és én veled lehettünk az utolsó pillanatokban. A következő életben találkozunk, Szerelmem!

Eddie Van Halen 10 éve küzdött a torokrákkal. Az utóbbi években elhatalmasodott rajta a betegség, nem régiben pedig orvosai felfedezték, hogy a rák áttétet képzett más szerveiben is. A zenész állapota az utolsó három napban drasztikusan rosszabbodott, végül kedden szervezete teljesen összeomlott.

A torokrákot orvosai annak tulajdonították, hogy Eddie évtizedeken át erős dohányos volt. Ő maga azzal magyarázta a daganat kialakulását, hogy a koncertek alatt sokszor szájában tartotta fémből készült pengetőjét. Sokan nem tudják, de a nőknél méhnyakrákot okozó HPV vírus férfiaknál okozhat torok- vagy nyelvrákot.

 

Eddie Van Halen nem hiába volt korának egyik leghíresebb szólógitárosa. Olyan virtuozitást mutatott, amit azelőtt kevesen. Mint például itt az Eruption szólójában.

A Van Halen zenéje nem csak a rockereket mozgatta meg. Nem valószínű például, hogy lenne olyan ember, aki ne ismerné a Jump című számuk dallamát.

Eddie Van Halen egy olyan korszak ikonja volt, ami sokunk számára rengeteget jelent még most is. Meleg szívvel gondolunk vissza a 20. század utolsó nagyszerű évtizedeire. Amikor minden jobb volt...

(forrás: Hammer World)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.18

Hazudott az Origo, a világhírű filmrendező nem hagyta szó nélkül

Tarr Béla nevét akarta felhasználni az Origo, hogy növelje Novák Emil presztízsét, csúnya bukta lett a vége.

  • 2020.10.18

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.