20 havi fizetésünket tolták bele Koncz Zsófia bábkampányába

20 havi fizetésünket tolták bele Koncz Zsófia bábkampányába

Iszonyú pénzek kellettek ahhoz, hogy a Fidesz megtarthassa a 2/3-át. Koncz Zsófia pedig annyi támogatást kapott ehhez, hogy mi a Kisalföldön csak pislogunk.

Kampányolás helyett irgalmatlan mennyiségű pénzt ölt bele a Fidesz a 2/3 megtartásába. Mi pedig kiszámoltuk, mennyibe kerülne Koncz Zsófia megválasztása egy átlagos kisalföldi dolgozónak.
Vasárnap időközi választást tartottak Borsodban, miután a korábbi képviselő, Koncz Ferenc nyáron balesetben életét vesztette. A poszt betöltésére két esélyes jelölt indult: Bíró László, az összefogás közös jelöltje, valamint az elhunyt képviselő lánya, Koncz Zsófia a Fidesz bábjaként.
Végül Koncz Zsófia nyerte az időközi választást Borsodban. Ehhez a Fidesz minden eszközt bevetettek, osztogattak krumplit, laptopot és minden Orbán-közeli csicska megjelent, hogy a helyieknek üresen ígérgessen.

Ez pedig nagyon drágára sikerült. Csak Facebook hirdetésekre elment 5,5 millió forint.

Az RTL Híradó információi szerint Koncz Zsófia eddigi Facebook számlája 4,9 volt, de a még le nem járt hirdetésekkel ez el fogja érni az 5 és fél millió forintot, tájékoztatott a közösségi oldal.

Egy országgyűlési képviselőjelölt a szabályozás szerint összesen 5,4 milliót költhetne a teljes kampányára. Ezt a borsodi Fidesz-csicska már a Facebook hirdetésekkel túllépte.
De mennyi pénz is ez?

KSH adatai szerint az átlagkereset a Kisalföldön 271. 784 forint volt 2020 II. negyedévben. Ez egyébként lényegesen kevesebb, hiszen a nagyon magas beosztású emberek fizetése, köztük a Fideszes országgyűlési képviselőké igencsak megdobja a statisztikát.

20 hónap kellene ahhoz, hogy megkeresse azt a pénzt, amit a Fidesz elszórt Koncz Zsófia kampányára. Persze a 2/3 miatt költöttek ennyit, és nem a lányt kedvelik ennyire.

A választás egyébként teljesen jól rámutatott arra, hogy az ellenzéki összefogás működőképes, sőt sikeres is. Bíró László mindössze egy hajszállal maradt le a Fidesz támogatottjától. De neki nem kellett krumplit osztania ehhez.

Minden kétséget kizáróan megkaptuk a választ: összefogással le fogjuk győzni a Fideszt 2022-ben!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.13

20 havi fizetésünket tolták bele Koncz Zsófia bábkampányába

Iszonyú pénzek kellettek ahhoz, hogy a Fidesz megtarthassa a 2/3-át. Koncz Zsófia pedig annyi támogatást kapott ehhez, hogy mi a Kisalföldön csak pislogunk.

  • 2020.07.28

Ragad az aszfalt Mosonmagyaróváron, kilopták a pénzt a bicikliútból

A tavalyi munkálatok miatt szétfolyik a bitumen az Ostermayer utcában.

  • 2020.07.24

Gyopáros Alpárral bukott le a Fidesz albérletmutyija

Nagyon szépen kicentizte, mennyit tud lenyúlni a lakásbérlés nevében. Az albérleti fizu pedig visszacsorgott a csornai képviselőhöz.

Kövessen minket