A hallgatók nem adják fel: elfoglalták az SZFE Szentkirályi utcai épületét is

A hallgatók nem adják fel: elfoglalták az SZFE Szentkirályi utcai épületét is

Az SZFE tüntető hallgatói nem hagyják magukat. Nem engedik, hogy az Orbán-rezsim szétverje a Színház- és Filmművészeti Egyetemet és tönkretegyen még valamit, ami a miénk. 

Egy hónap telt el azóta, hogy az SZFE diákjai blokád alá vették az egyetem Vas utcai épületét, jelezve ellenállásukat a vámpíkormánynak. 

Most elfoglalták a filmes képzéseknek otthont adó Szentkirályi utcai épületét is.

A hallgatók közleményben mondták el, miért döntöttek így: szerda este a sajtóból értesültek arról, hogy az általuk el nem ismert kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki az intézmény élére két új rektorhelyettest.

Aznap éjfélkor járt le a az egyetem lemondott vezetőségének megbízatása. Ők voltak azok, akik utolsó estéjükön kiálltak a Vas utcai épület bejárata fölötti tetőre őrködni, hogy vigyázva támogassák az egyetem felsorakozott hallgatót.

Ezzel egy időben jelentette be Vidnyánszki Attila, az SZFE kuratóriumának vezetője, hogy

Novák Emil filmrendező és Zalán János színész lesznek az SZFE új rektorhelyettesei, akik pályázat és szenátusi jóváhagyás nélkül tölthetik majd be a pozíciójukat.

Sokakban merül fel a kérdés, hogy hogyan történhetett ez meg. Igen, jó a kérdés és itt a pofátlan válasz: erre úgy van lehetőségük, hogy a kuratórium saját, augusztus végén kiadott alapdokumentumát módosították.

A hallgatók a vezetőség búcsúztatása után éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottak, ahol megszavazták, hogy blokád alá veszik az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is. Innentől fogva sem a Színház-, sem a Film- és Médiaintézet épületeibe nem tudnak bejutni az el nem ismert kuratórium által kinevezett vezetők - írta a 444.hu.
A hallgatók egyértelműen kijelentették, hogy követeléseikből továbbra sem engednek és amíg a minisztérium azokat nem teljesíti, az épületek blokádját fenntartják. 

Ma egyébként elkezdődött a az SZFE dolgozóinak sztrájkja is. Az új kuratórium persze úgy véli, jogszerűtlenül.

Az SZFE tanulói az éjszaka folyamán őrlángot is gyújtottak a hazai egyetemek szabadságáért. A hétvégén ezt fáklyás váltófutók viszik el öt egyetemi városba.

Egy ország szíve szakad meg azokért a hallgatókért, oktatókért és munkatársakért, akiket ilyen helyzetbe kényszerített a Orbán-rezsim. 

Azt azonban felsorolni is nehéz, hogy mennyien állnak ki értük, a vámpírkormány ellen. Rengetegen vannak, akik nemet mondanak Orbán és fideszes csicskáinak elnyomására. Rengetegen vannak, akik hangjukkal támogatják a Színház- és Filmművészeti Egyetemet és teljes erőbedobással harcolnak a szétverése ellen. Ez az összefogás esély a győzelemre. 

via

u

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.

  • 2020.10.22

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

Hazánk egyik legaktívabb képviselője szerint kiderült, hogy hazugság volt, amit Rogánék mondtak. Nem küldték vissza 1,8 millióan a manipulációs íveket.