Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer Tamás, külügyi államtitkár beismerte, hogy figyelik az újságírókat és befenyítette a külügyminisztérium dolgozóit az ATV műsorában.

Menczer Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A műsor végén szóba került, hogy a Telex információi szerint a külügyminisztérium figyeli a külföldre utazó újságírókat. 
Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár szomorúnak tűnt, amiért Szijjártó Péter, luxusminiszter nem rúgott még ki elég embert a külügyminisztériumból. Jól láthatóan felháborodott azon, hogy vannak olyan dolgozók a minisztériumban, akik ilyen információkat ki mernek szivárogtatni.
Ez egy kiszivárgott dokumentum. Ez maga egy érdekes dolog. Úgy tűnik, a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok - mondta Menczer.

A műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte, hogy ez most egy burkolt fenyegetés volt-e a dolgozók számára, hogy mindenki ki lesz e rúgva, aki ki meri nyitni a száját - írja a 24.hu.

Menczer elismerte, hogy figyelik az újságírókat

Az államtitkár azt mondta "mi nem listázunk újságírókat. Se ilyen szándékunk, se tudásunk sincs hozzá". De érdekes módon utána arról kezdett beszélni, hogy tényleg gyűjteni kezdtek adatokat az újságírók uniós látogatásairól. Menczerék ugyanis azt látták, hogy „a Soros-szervezetekhez” köthető, érzékenyítő kurzusokat tartanak újságíróknak. „És itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is.”
Nekem az a feladatom a Külügyminisztériumban, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak. És ezt egy politikai ügynek tekintem, hogy Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak - mondta az államtitkár.
Menczerék politikai támadásnak tekintik, hogy az újságírók különböző kurzusokon vesznek részt. Vajon mitől félnek ennyire a Külügyminisztériumban? Nem akarják, hogy Szijjártó "Luxus" Péter magánrepülőzéseiről, luxusjachtozásairól és más simliskedésekről információkat kaphassunk. Akkor sem, ha ez a mi pénzünkből van finanszírozva. 

(Nyitófotó: MTI)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.