Mind meghalunk, de miért ilyen hamar? Rövid életre számíthatnak a magyarok

Mind meghalunk, de miért ilyen hamar? Rövid életre számíthatnak a magyarok

Egy spanyol nyugdíjas 7 évvel tovább élhet, mint egy borsodi, és Észak-Magyarországnál csak Bulgáriában alacsonyabb a várható élettartam az EU-ban. Szomorú helyzet, de tehetünk is ellene.

Észak-Magyarországon az egyik legalacsonyabb a várható élettartam az EU-ban - írta meg a hvg.hu az Eurostat nyomán.

A mediterrán régióban a legjobbak az adatok. A legjobb kilátásai a madridi nőknek vannak, születéskor a várható élettartamuk 88,1 év. A férfiak esetében Olaszország északi és középső részén regisztrálták a csúcsot, Trentó megyében 82,7 év volt a születéskor várható élettartam.

Egy átlagos 65 éves Madrid tartományban még 23,2 évig, a francia Île-de-France régióban 23 évig fog élni, ez a két régió a listavezető. Keleten a helyzet változatlan, azaz sokkal rosszabb, mint nyugaton. A lista végén két bolgár régió kullog, ahol egy 65 éves ember átlagosan csak további 15,7 évre számíthat.

Sajnos hazánk is sereghajtók között van. Egy Észak-Magyarországon élő frissnyugdíjas kilátásai alig jobbak, mint a bolgároké: mindössze 16 év. De még Budapesten se magasabb ez az érték 17,9 évnél.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.

  • 2020.10.22

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

Hazánk egyik legaktívabb képviselője szerint kiderült, hogy hazugság volt, amit Rogánék mondtak. Nem küldték vissza 1,8 millióan a manipulációs íveket.