Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Mélyponton a forint, egekben az infláció, drágulnak az élelmiszerek és a benzin, a nyugdíjak és a családi pótlék nem növekszik. A Fidesz-kormány közben keleti diktátoroknak tolja a pénzt.

Néhány éve Kirgizisztán volta a helyszíne annak a diktátortalálkozónak, ahol Orbán igyekezett néhány trükköt ellesni az ázsiai politikusbűnözőktől.

A jó kapcsolat továbbra megmaradt, mert hétfőn Magyarországra látogatott Szooronbaj Dzseenbekov, kirgiz elnök és tárgyalt a felcsúti miniszterelnökkel is - írta meg a Népszava.

15 000 000 000 Ft megy a levesbe

A tárgyalások jól sikerültek: létrehozzák a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alapot, amibe Orbán gyorsan bele is tolt 15 milliárd forintot. Ez állami pénz, azaz közpénz, tehát a tőlünk beszedett adó, amit fordíthatnának másra is.

 

Keleti nyitás Orbán-módra

Orbán egy olyan országot támogat a mi pénzünkből, ahol már sokkal előrehaladottabb állapotban van a diktatúra, mint itthon. Kirgizisztánban felszámolták az ellenzéket, a sajtó teljes mértékben állami irányítás alatt van, a korrupció mindent átsző, a más véleményűeket pedig bebörtönzik és megkínozzák.

A pénznek könnyen lehet, hogy már meg is van a helye. Ahogy a hazai közbeszerzési állapotokat ismerjük, elképzelhető, hogy bizonyos kivételesen sikeres, emelkedő csillagú magyar milliárdosok vállalkozásai lesznek azok, akik bezsebelik a nagy pénzeket Kirgizisztán fejlesztéséből.

Mi meg csak nézhetünk, hogy 800 forint az alma kilója, és megint milyen magas a gázszámla.

(kiemelt kép: Orbán Viktor/facebook)

Az egyszerre keleti diktátorokkal pacsizó és magát kereszténydemokratának hazudó Orbánnak van még mit tanulnia. Jól ki is osztotta őt az Európai Néppárt elnöke.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.

  • 2020.10.22

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

Hazánk egyik legaktívabb képviselője szerint kiderült, hogy hazugság volt, amit Rogánék mondtak. Nem küldték vissza 1,8 millióan a manipulációs íveket.